Vishandel Zwaan naar ’t Lochter

//Vishandel Zwaan naar ’t Lochter

Vishandel Zwaan naar ’t Lochter

NIJVERDAL – Vishandel Zwaan gaat zich vestigen op ’t Lochter in Nijverdal. Dinsdag tekenden de gemeente en de vishandel het koopcontract voor een kavel op bedrijventerrein ’t Lochter III.

Eigenaar Jaco Zwaan tekende het contract waarmee een belangrijke stap gezet is voor de realisatie van hun nieuwe vestiging. Zwaan is een echt familiebedrijf wat al zeker zestig jaar staat op de Nijverdalse markt. Door ontwikkelingen in Spakenburg moest Jaco Zwaan zijn bedrijfspand daar verkopen. De keuze om te vestigen in Nijverdal lag voor de hand. Naast de aanwezigheid op de Nijverdalse markt zit ook het merendeel van de andere verkooppunten in Oost-Nederland. Het bouwen van een nieuwe bedrijfshal heeft dus concrete voordelen. “Dan hoef ik niet iedere dag met de verkoopwagens op en neer te rijden, maar slechts met één bus met vis naar Nijverdal. Opslag en verwerking doen we dan op ’t Lochter,” aldus de ondernemer.

Bouw start snel
Zwaan kan nu snel beginnen met de realisatie van de nieuwe bedrijfshal. Bij de ondertekening onverhandigde wethouder Walder namelijk ook direct een bouwvergunning. De hal kan dan na de zomer in gebruik genomen worden. Met de nieuwe locatie zijn er ook nieuwe mogelijkheden qua bedrijvigheid. Zo wil Zwaan ook bijvoorbeeld aan restaurants gaan leveren op langere termijn.

Bedrijvenpark in de lift
De keuze voor ’t Lochter is voor de gemeente Hellendoorn ook een zeer gunstig teken. Door economisch herstel neemt uiteindelijk ook de vraag naar kavels voor nieuwe bedrijven weer toe, wat gunstig is voor de gemeentelijke inkomsten én werkgelegenheid. Volgens de wethouder zijn er ook nog diverse andere bedrijven die concrete interesse hebben. “In totaal is er interesse van verschillende partijen voor nog twee hectare bedrijventerrein.” Dit zou dan ook in 2017 verkocht kunnen worden volgens de wethouder. Daarnaast wordt nog gepraat over de vestiging van een nieuw, regionaal politiebureau op ’t Lochter.

2018-12-18T10:49:25+00:00